23 Şubat 2010 Salı

Nurcihan tatlısı














Malzemeler:1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 yumurta
yarım paket oda ısısında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi
yarım çay bardağı su
aldığı kadar un
Şerbeti için:3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:Şerbeti için gerekli malzemeler kaynatılır ve oda ısısında soğutulur.Hamuru için gerekli malzemeler yoğurulur ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir.fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçene kadar bekletilir ve oda ısısında soğuyan şerbeti üzerine dökülür.hindistan ceviziyle süslenir.
AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok: