14 Şubat 2010 Pazar

Karalahana sarması














Malzemeler:4 orta baoy soğan
1 küçük kase fırınlı mısır yarması
5 bağ karalahana
1 küçük kase bulgur
1 yemek kaşığı şalça
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
arzuya göre iç yağı veya kuyrukyağı
pulbiber,nane,tuz
1 liyre su
Yapılışı:soğanlar ince doğranır.tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur.idamak zevkine göre iç yağı veya kuyrukyağı eklenir.kavrulan soğanlara salça ilave eilir ve karıştırılır.1 litre su ilave edilerek kaynatılır.Sonra yarma,bulgur,pulbiber,tuz konulur ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.pişince maydanao ince kıyılarak eklenir ve nane ekleyerek soğumaya bırakılır.Soğuyunca haşlanmış lahanayla sarılır.tencede salça az miktar zeytinyağıyla kavrulur.varsa 1 parça kemikli et ilave edilir (çok lezzetli oluyor)üzerine sarmalar koyulur ve 2 su bardağı kaynamış su ilavesiyle pişirilir.
AFİYET OLSUN....
ELLERİNE SAĞLIK ANNECİĞİM...

Hiç yorum yok: