2 Mart 2010 Salı

Konuk pasta














Malzemeler:6 adet milföy hamuru
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
damla çikolata
Yapılışı:yumurta, şeker ve süt tencereye alınır iyice karıştırılır ve tencerenin altı yakılır.3 yemek kaşığı un eklenip karıştırarak pişirilir.ocaktan alınca vanilyası eklenir ve soğumaya bırakılır.milföy hamurlarını dikdörtgen olacak şekilde uçları birbirine değerek dizilir ve merdane yardımıyla biraz açılır.sonra küçük kareler kesilir ve yağlı tepsiye dizilip milföyler kabarana kadar pişirilir.Soğuyunca iki milföyün arasına ve üzerine hazırlamış olduğumuz krema sürülür.damla çikolatalayla süslenir...afiyet olsun.

Hiç yorum yok: