16 Mart 2010 Salı

Mısır Ekmeği eşliğinde Karalahana Çorbası


Malzemeler:4 bağ lahana
2 soğan
zeytin yağı,
tereyağı
iç yağı
mısır unu(göz kararı)
tuz,pul biber
Yapılışı:Lahanaları yıkayıp ince ince doğruyoruz.kaynayan suda acı suyu çıkana kadar haşlayıp süzüyoruz.Yağları ve Soğanları ince kıyıp tencereye alıyoruz.hafif kavrulunca lahanaları ekleyip suyunu koyuyoruz.iyice kaynayıp pişince blendra vuruyoruz.lahanalar iyice ezilip çorba görüntüsünü alınca mısır unu ekliyoruz. tuz ve pulbiberi ekleyip biraz 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz...
Mısır Ekmeği:mısır unu, buğday unu,tuz ve 42 gr lık kuru maya,şeker ve ılık su ile bütün malzemeler yoğurulurve hamur ekşimeye bırakılır.iyice hamur kabarınca yağlı tepsiye dökülür ve yayılır.fırına verilir. yaklaşık 1 saat pişirilir.



Hiç yorum yok: