14 Mart 2010 Pazar

Gül Tatlısı

Malzemeler:1 paket eritilmiş tereyağı(ılık olacak)
2 çay bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(hamur yumuşak olacak şekilde )
Şerbeti için:3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
İçi malzeme:Dövülmüş ceviz veya fındık
Yapılışı:öncelikle şerbetini hazırlıyoruz.şeker ve su karışımını 5 dk kaynatıyoruz.sonra limon suyunu ekliyoruz 2 dk daha kaynayınca ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.Diğer taraftan hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Merdaneyle 2mm kalınlığında açıyoruz su bardağıyla kesip ucları üst üste gelecek şekilde 4 yuvarlağı diziyoruz.Hamurun ucuna dövülmüş ceviz koyup rulo sarıyoruz ve bıçak yardımıyla ortadan kesiyoruz .dik olarak tepsiye diziyoruz.Fırına veriyoruz.Kızarınca fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti üzerine döküp yemeğe hazır hale getiriyoruz.
afiyet olsun...
Severek yaptığım gül tatlısı sizlerle....

2 yorum:

eşarpeşarp dedi ki...

Kıymetli L&M,
Bir bakayım ne var dedim?...ve woow!inanır mısın şu dakika canım çekti,o gün yediğim 5 tane kesmemiş olacak:D

Tarifi okuyan herkes tereddütsüz deneyebilir

lezzet&marifet dedi ki...

canım benim...tekrar yapıp hep beraber yeriz inşallah...çok teşekkürler beğendiğin için...kucak dolusu sevgiler sana...