26 Ağustos 2010 Perşembe

Haşhaşlı Revani

İftar tatlıları arasında haşhaşlı revani ilk sırada enfes lezzetli ve şık görüntüsüyle sofraları süsler...denemeniz gereken lezzet...
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN
1 poşet kremşanti
yarım su bardağı süt ve yeşil toz fıstık
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için gereken malzemeler tencereye koyulur kaynatılır kıvamı oluşunca limon damlatır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
revani için yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla süt, sıvıyağ,irmik,,haşhaş tohumu ,kabartma tozu,vanilin ve un eklenerek karıştırılır ve fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan sıcak revaniye soğuk şerbet dökülür.kare kesilip çırpılmış kremşanti ve yeşil fıstıkla servise hazır hale getirilir....
afiyet olsun....

Hiç yorum yok: