6 Haziran 2010 Pazar

Su Böreği

Su böreği ailemiz tarafından severek yenen lezzetlerimden biri...yapımı uğraş gerektiren ama sonu güzel olan bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim....
Malzemeler
7 yumurta
7 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz
aldığı kadar un
İç malzeme
telli peynir
tereyağı
maydanoz
Yapılışı:Gerekli malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlanır.10 eşit parçaya bölünür ve oklavayla her tarafı eşit kalınlıkta yufkalar açılır.Temiz bir örtü üzerine serilir ve açılan yufkalar biraz dinlendirilir.Büyükçe tencereye yaklaşık 3 lt su koyulup biraz tuz ilavesiyle kaynatılır.büyük bir kaba soğuk su koyulup tuz eklenir.açılan yufkalar teker teker önce kaynayan suya koyulur ve hamur az haşlanır oradan alınıp soğuk suya koyulup süzülüp yağlı tepsiye serilir.Aynı işlem tüm yufkalara tekrarlanır.İki yufka da bir eritilmiş tereyağı ve peynir maydanoz karışımı bolca serpilir bu işlemde tekrarlanır.Bu işlemler bitince üzeri bıçakla delinir ve tereyağı dökülüp fırına verilir üzeri kızarınca fırından alınır...
AFİYET OLSUN.

3 yorum:

esra dedi ki...

SU BÖREĞİ YAPMAYA HİÇ CESARET EDEMEDİM..ARTIK BÜYÜDÜM DENESEM FENA OLMAZ DİMİ ARKADAŞIM..MELİKŞAHIMIN BLOĞUNA YORUM BIRAKMIŞSINIZ YENİ GÖRDÜM TEŞEKKÜRLER TEYZESİ:)HAYIRLI GECELER HER ZAMAN BEKLERİZ..

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

çoooook güzeldi ellerine saglık kardeşim....

lezzet&marifet dedi ki...

evet artık büyüdün ve su böreği yapma zamanı geldi:))teşekkürler esra'cım.melikşaha sevgiler....
afiyet olsun rana'cım.
sevgiler....