27 Ocak 2010 Çarşamba

Kıymalı Gül Böreği














Malzemeler:5 adet yufka
25o gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 yumurta
1 kase su ve suyun içerisine göz kararı zeytinyağı
maydanoz ve tuz
kırmızı pul biber ve karabiber
1 kaşık salça
Yapılışı:2 soğan ince ince kıyılır ve zeytinyağında kavrulur.kıyması eklenirve karışrıştırılır.sonra salçayıda eklenip kıyma pişirilir.tuzu ve baharatları koyulup karıştırılır.son olarak maydanozu eklenip ocaktan alınır.yufka düz tezgaha serilip 4'e bölünür.bölünmüş yufkanın geniş kenarına kavrulmuş kıymadan koyulurve yufka rulo sarılır ve rulonun bir ucundan tutup kendi etrafında sararak gül şekli verilir.yağlanmış tepsiye dizilir.1 kase su ve zeytinyağı karışımından her bir gülün üzerine tamamen ıslanacak şekilde kaşıkla gezdirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.üzeri kızarınca fırından çıkarılır.sıcak servis yapılır.
Afiyetle......

Hiç yorum yok: