19 Şubat 2011 Cumartesi

Kalburabastı


Bu güzel lezzet sevgili Gülcihan ablaya ait...şekil bakımından çok iyi yapamasam da:))) lezzeti çok güzel oldu...
MALZEMELER
125 gr tereyağı (eritilmiş ve ılık)
1 fincan su
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
3,5 su bardağsu
3 su bardağı şeker
1 parça limon kabuğu
YAPILIŞI
Tereyağı,su,karbonat,fındık ve unu iyice yoğuruyoruz ve sert olcak bir hamur hazırlıyoruz .bir parça alıp rendede ezerek yuvarlayıp yağlı tepsiye dizip fırına veriyoruz.şerbet kaynatıp hazırlıyoruz soğuk olacak şekilde ılık kalburabastının üzerine döküyoruz.
AFİYET OLSUN....

5 yorum:

eşarpeşarp dedi ki...

Oo görüntünün de hakkını ver L&M'ciğim, tada gelince elin değmişse şüphem yok süperdir.Gülcihan abla yok mu ne yapsa ayrı harikadır.İkinize de sevgiler...:)

Hayatcemresi dedi ki...

Çocukken bayramlarda evimizde bulunan bir tatlıydı kalburabastı,
bu yüzden hep bana çocukluğumu hatırlatır,
nefis görünüyorlar,ellerin dert görmesin,sevgiler...

gunlukcugum dedi ki...

SUPER!!!ELLERINE SAGLIK....

lezzetmarifet dedi ki...

ayyy canım arkadaşlarım güzel yorumlarınız için çok teşekkürler
sevgiler....

gunlukcugum dedi ki...

ESRACIM HALAMIN KAYGANA TARIFINI BEKLIYORUMMMM)