15 Mayıs 2010 Cumartesi

Pilav ve Mantarlı Tavuk

Mantar ve tavuk severler için güzel bir lezzet olduğuna inanıyorum ve denemekte yarar var diye düşünüp sizlerle paylaşıyorum...
Pilav için malzemler
1 kase pilavlık pirinç
2 kase tavuk suyu (kaynatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı+ bir miktar zeytinyağı
tuz
Mantarlı tavuk için
3 kutu kültür mantarı
2 kutu ızgara tavuk
4 adet domates
4 adet sivri biber
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:Pirinci 3-4 defa iyice yıkıyoruz.Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp eritiyoruz.pirinci ekleyip kavuruyoruz.taki pirinç çakıl taşı gibi olana kadar.kavrulan pirince kaynamış tavuk suyunu döküp tuz ekliyoruz ve çok kısık ateşte pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta mantarları 4' bölüyoruz veyıkayıp tuzlu ve çok az suda haşlıyoruz.çünkü mantarlar sulanıyo.tavukları küp küp doğrayıp haşlıyoruz.tencereye soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif kavuruyoruz.domates ve sivri biberi küçük doğrayıp soğana ekliyoruz.biraz kavrulunca salça ekliyoruz.tavuk ve mantarı koyup tuz ilavesiyle biraz kavuruyoruz.Pişince kaşar rendesi üzerine serpiyoruz.pilavın üzerine koyup servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...

3 yorum:

ebru dedi ki...

canımm sana bir blog ödülüm var bloguma uğrayıp alırsan sevinirm...

lezzetmarifet dedi ki...

çok teşekkürler canım benim,beni tatlı blog olarak görüp gönderdiğin için çok sağol...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sevgili kardeşim,
çok nefis bir yemek,sunum da bir o kadar güzel,eline sağlık,sevgiler,hayırlı haftalar.