15 Ocak 2010 Cuma

Bingöl tatlısı















Malzemeler:1 paket eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta(sarısı içinde,beyezı dışıbda kullanılacak)
1 paket kabartma tozu
alabildiğine un
bir tutam tuz
İçi için:dövülmüş fındık ve şeker karışımı
şerbeti için:3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
yarım limon
Yapılışı:ilk olarak tatlının şerbetini hazırlıyoruz=su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz.Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra limonu ekliyoruz,5 dk sonrada ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.tatlı için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp un ilavesiyle karıştırıyoruzve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp elimizde bastırıyoruz.Ortasına şekerli fındık karışımından koyuyoruz ve kayık şekli veriyoruz.Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta akı sürüyoruz ve önceden ısıtılmış fırına veriyoruz,üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Tatlılar fırından çıkınca soğuk şerbet sıcak tatlının üzerine dökülüyor.(isteğe göre üzerine yeşil fıstık....vs konabilir )
afiyet olsun....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhabalar tarifleriniz çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...
bende yemek tarifleri yazıyorum. bingöllüyüm aynı zamanda.
bingöl yemeklerini derleyip yazıyorum ancak bu tatalıyı yeni gördüm . kaynağını merak ettim en kısa zamanda deneyeceğim..ve siteme ekleyeceğim inşalllah..www.gencmutfak.tr.gg

lezzetmarifet dedi ki...

beğendiğinize sevindim...bende tarifi yıllar önce almıştım ismi bingöl tatlısı fakat bingöl e ait mi bilemiyorum.ama tadı enfes mutlaka deneyin.
teşekkürler...