19 Mayıs 2010 Çarşamba

İrmik Helvası

İrmik helvasını ilk defa denedim,irmik kutusunun üzerindeki tarifi görünce yapmaya koyuldum çok da lezzetli ve kolay oldu sizlerede tavsiye ederim...
Malzemeler:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
250 gr margarin
Yapılışı:Tereyağını tencereye alıp eritiyoruz.Üzerine irmik ve dolmalık fıstığı ekleyip kavuruyoruz.Hafif pembeleşince su,şeker ve sütü ilave edip karıştırarak çekene kadar pişiriyoruz.Ocakatan alınca 2 yemek kaşığı şeker ilave edip karıştırıp servis ediyoruz...
AFİYET OLSUN.....

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Çilekli Tart

Çilekli tart bahar aylarının vazgeçilmezi çileklerle hazırlanmış bir lezzet,görüntüsüyle şık bir tart...herkese hayırlı haftalar dileyerek tarifine geçiyorum.
Malzemeler
Tart hamuru için:3,5 su bardağı un
1 yumurta
125gr tereyağı
1 tutam tuz
1 çay bardağı şeker
1 limon suyu ve kabuğu rendesi
yarım paket kabartma tozu
Kreması için:1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
5-6 adet rondoya vurulmuş çilek
1 paket vanilya
1 kilo çilek
Yapılışı:Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurup bir hamur hazırlıyoruz.Merdaneyle 7 cm kalınlığında açıyoruz.yağlanmış borcama seriyoruz ve pişiriyoruz.
Kreması için gerekli malzemeleri tencereye alıp pişiriyoruz.soğuduktan sonra pişen tartın üzerine sürüyoruz.diğer çilekleri ortadan ikiye bölüp kremanın üzerini süslüyoruz ve servisa hazır hale gelmiş oluyor.
AFİYET OLSUN...

15 Mayıs 2010 Cumartesi

İLK BLOG ÖDÜLÜMMMMMMMMM...


Sevgili arkadaşım http://ebruliyemektarifleri.blogspot.com/bana bu ödülü layık gördü.Çok teşekkürlerimi sunuyorum ve kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum....
Bu güzel ödülün birde kuralları var:
1-Bu ödülü 10 tatlı blogger'a gönder.
2-Bu ödülle ilgili bir post yaz,ödülü göndereni fotoyu yaz.
3-Ödülü blogunuza koyun ve göderdiklerinizi bilgilendirin.
Bende bu güzel ödülü sevgili arkadaşlarım;

http://gokyuzununelleri.blogspot.com/
http://tubanintarifleri.blogspot.com/
http://esarpesarp.blogspot.com/
http://fatosunmutfagindan.blogspot.com/
http://binbircesni.blogspot.com/
http://hayatcemresi.wordpress.com/
http://pembedusbahcesi.blogspot.com/
http://www.rumma.org/
http://papatya68.blogspot.com/
http://lezzethane.blogspot.com/

Pilav ve Mantarlı Tavuk

Mantar ve tavuk severler için güzel bir lezzet olduğuna inanıyorum ve denemekte yarar var diye düşünüp sizlerle paylaşıyorum...
Pilav için malzemler
1 kase pilavlık pirinç
2 kase tavuk suyu (kaynatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı+ bir miktar zeytinyağı
tuz
Mantarlı tavuk için
3 kutu kültür mantarı
2 kutu ızgara tavuk
4 adet domates
4 adet sivri biber
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:Pirinci 3-4 defa iyice yıkıyoruz.Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp eritiyoruz.pirinci ekleyip kavuruyoruz.taki pirinç çakıl taşı gibi olana kadar.kavrulan pirince kaynamış tavuk suyunu döküp tuz ekliyoruz ve çok kısık ateşte pişiriyoruz ve demlenmeye bırakıyoruz.
Diğer tarafta mantarları 4' bölüyoruz veyıkayıp tuzlu ve çok az suda haşlıyoruz.çünkü mantarlar sulanıyo.tavukları küp küp doğrayıp haşlıyoruz.tencereye soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında hafif kavuruyoruz.domates ve sivri biberi küçük doğrayıp soğana ekliyoruz.biraz kavrulunca salça ekliyoruz.tavuk ve mantarı koyup tuz ilavesiyle biraz kavuruyoruz.Pişince kaşar rendesi üzerine serpiyoruz.pilavın üzerine koyup servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...

11 Mayıs 2010 Salı

Cevizli Baklava

Baklava tarifiyle geri döndüm....herkese hayırlı günler diliyorum...merak edip yorum yazanlara çok teşekkürler ve sevgiler....işte baklavanın tarifi:
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
bir tutam tuz
aldığı kadar un
İç malzeme
öğütülmüş ceviz
tereyağı ve zeytinyağı karışımı(eritilmiş)
Açmak için
Nişasta
Yapılışı:Hamur için gerekli malzemeler yoğurulur ve yumuşak hamur yapılır.hamurlardan cevizdan daha küçük bezeler koparılır ve 1O'ar 10'ar paylaştırılır.oklavayla küçük küçük açılır.her bir yufkanın arasına nişasta serpilir ve üst üste dizilir.10 tane olunca merdaneyle tepsi büyüklüğünde olana kadar açılır.Yağlanmış tepsiye serilir.üzerine ceviz ve tereyağı koyulur.bu işlem hamur bitene kadar tekrarlanır.en üste de eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımından kaşık yardımıyla koyulur ve fırına verilir.fırından çıkarılınca ilk sıcaklığı geçince soğuk şerbet üzerine dökülür.balını çekince afiyetle yenir.
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
yarım limon kabuğuyla beraber kaynatılır ve kıvam alınca soğutularak tatlının üzerine dökülür.
AFİYET OLSUN..

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Çikolatalı kurabiyeler

Kurabiye fotoğraflarını dergide görünce denemek istedim ve yapmaya koyuldum.Yapımı kolay ve de zevkli tadanlar tarafından beğenilen bir tarif olup arşivime eklendi...Yanınada bir fincan çay alınca enfes olur.....sevgiler....
Malzemeler
1 yumurta
125 gr oda ısısında tereyağı
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
bir miktar çikolata
Yapılışı:Yumurta,tereyağı,pudra şekeri,şekerli vanilya ve kabartma tozunu bir kaba alıp iyice karıştıralım.Unu ilave edip iyice yoğurup yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.hamuru 2-3 cm kalınlığında merdaneyle açalım ve çay bardağıyla keselim.Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırına verelim.yaklaşık 15-20 dk pişirelim .soğuyunca krema torbasına çikolatayı koyup üzerlerini süsleyelim....
AFİYET OLSUN.....