24 Aralık 2010 Cuma

Cevizli Revani


Hayırlı Cumalar arkadaşlar....
Evdeki yoğunluktan dolayı sık sık yazma imkanı bulamıyorum.Bu sebeple merak edip yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler ediyorum. Fırsat buldukça inşallah tarif eklemeye özen göstereceğim.:))
Revani tarifi çok öncedenhttp://www.portakalagaci.com/ 'ndan almıştım ve severek yaptığım evde de beğenilen tatlı çeşidini sizlerle paylaşmak istedim bugün ve
CEVİZLİ REVANİ için MALZEMEMİZ
4 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
2 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı un
2 kabartma tozu
1 vanilya
1 bardak ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN MALZEMEMİZ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.diğer malzemeleride sırasıyla ekliyoruz ve kek kıvamında hamur elde ediyoruz.karışımı yağlanmış brcama döküp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
şerbeti için gerekli malzemeleri ocağa alıp kaynamaya başladıktan sonra 15 dk kadar kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıyoruz.tepsiyi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdiriyoruz.ılık olan şerbetide tatlının üzerine gezdirip hazır hale getiriyoruz.

27 Kasım 2010 Cumartesi

Limonlu Pelte


Limonlu pelte tarifini taaa yazın kuzenim Emine' nin tariflerinden almış ve yapmıştım.Fotoğraflara göz gezdirirken eklemediğimi farkettim ve şimdi tarifi yazıyorum!!!
Malzemeler
1 yumurta sarısı
4 limonun suyu ve rendesi
6 su bardağı su
3 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı tepeleme nişasta
1 paket vanilya
1 peket savyer bisküvi(kedi dili)
Tavuk göğsü malzemeleri
1 litre süt
yarım paket tereyağı
3 kahve fincanı un
3 tatlı kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Yapılışı
4 limon suyu ve 1 yumurta sarısını çırpıyoruz.6 su bardağı su ile 6 yemek kaşığı nişastayı çırpıyoruz.bu iki karışımı şekeri ve vailyayı ocağa alıp karıştırarak pişiriyoruz.
ayrı bir yerde tavuk göğsü pişiriyoruz.Savyer bisküviler borcama dizilir.üzerine sıcak tavuk göğsü dökülüp yayılır.soğuması beklenirve pişen pelte soğutularak tavuk göğsünün üzerine dökülür ve servise sunulur...

14 Kasım 2010 Pazar

Bayrammmmm


Kurban bayramının tüm müslamanlara hayırlara vesile olması duası ile
Bayramınız Mübarek Olsun..........
Nice Bayramlara............

20 Ekim 2010 Çarşamba

Maydanoz dalı iğne oyası



Merhabalar....Uzun aranın ardından iğne oyası eşliğinde geri döndüm.Annemin yapmış olduğu ipek şifon iğne oyası.....ellerine sağlık anneciğim.....
tüm arkadaşlara selamlar....

4 Ekim 2010 Pazartesi

Karnıyarık Börek


Hayırlı günler...
karnıyarık börek pratik ve lezzetli ayrıca görünüşüyle muhteşem....
MALZEMELER
4 yufka
2 domates
10_12 dal maydanoz
bir miktar peynir
süt
sıvıyağ
üzeri çin 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
1 yufka tezgaha serilir.üzerine göz kararı hazırladığımız süt ve sıvıyağ karışımından gezdirilir.üzerine 1 yufka daha serilir ve 12 üçgene bölünür.üçgenlerin ucuna peynir koyulur genişçe sarılır.bıçakla ortadan biraz kesilir.domates ince doğranarak kesiklere yerleştirilir.maydonoz koyulp süslenir ve yumurta sarısı sürülüp fırına verilir aynı işlem diğer yufkalara uygulanır.....
afiyet olsun......
AFİYET OLSUN...

17 Eylül 2010 Cuma

Havuç Topları

Havuç topları sevgili arkadaşımhttp://www.rumma.org/ nın tarifi çok lezzetli ve çocuklar için besleyici....
teşşekürler rummacım...
MALZEMELER
5 adet küçük veya 3 adet büyük havuç
1,5 paket pötibör bisküvi
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı fındık
1 kahve fincanı hindistan cevizi
tarçın
YAPILIŞI
Havuçlar rendelenip teflon tavada hafifçe öldürülür ve tarçın eklenir.Süt ilave edilip sütü çekene kadar havuçlar pişirilir.Havuçlar ılınınca fındık ve ince un haline getirdiğimiz bisküviler eklenir yoğrulur.elimizle yuvarlak şekil verilir hindistan cevizine bulayıp servise sunulur...
Afiyet olsun...


4 Eylül 2010 Cumartesi

Mantılı Yoğurt Çorbası

Mantılı yoğurt çorbası oktay usta'nın tarifi....çok değişik ve lezzetli oldu iftar sofrası için güzel bir lezzet...fakat tarifte nohutta kullanılmış ben nohut kullanmadım sadece mantı ile hazırladım....
MALZEMELER
1 kase yoğurt
1 kase mantı
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
su
tuz
SOSU İÇİN
Tereyağı ve sıvıyağ
kırmızı pulbiber
nane
YAPILIŞI
tencereye göz kararı kaynamış su alıyoruz.Üzerine mantıları ekleyip pişiriyoruz.diğer bir kasede yoğurt,yumurta,un ve çok az soğuk su ekleyip iyice karıştırıyoruz.tencereden sıcak su alıp yoğurdu ılıklaştırıyoruz. ve tencereye ilave eiyoruz.suyunu ayarlayıp ekliyoruz tuzu koyup pişiriyoruz.sosu için yağda kırmızı pulbiber ve naneyi hazırlayıp çorbanın üzerine döküyoruz.
AFİYET OLSUN......
not:nohut kullanmak için nohutu haşlayıp mantıya ilve ediyoruz ve birlikte kaynatıp hazırlıyoruz...