19 Şubat 2011 Cumartesi

Kalburabastı


Bu güzel lezzet sevgili Gülcihan ablaya ait...şekil bakımından çok iyi yapamasam da:))) lezzeti çok güzel oldu...
MALZEMELER
125 gr tereyağı (eritilmiş ve ılık)
1 fincan su
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı karbonat
yarım limon
aldığı kadar un
ŞERBETİ İÇİN
3,5 su bardağsu
3 su bardağı şeker
1 parça limon kabuğu
YAPILIŞI
Tereyağı,su,karbonat,fındık ve unu iyice yoğuruyoruz ve sert olcak bir hamur hazırlıyoruz .bir parça alıp rendede ezerek yuvarlayıp yağlı tepsiye dizip fırına veriyoruz.şerbet kaynatıp hazırlıyoruz soğuk olacak şekilde ılık kalburabastının üzerine döküyoruz.
AFİYET OLSUN....

17 Şubat 2011 Perşembe

Rengarenk Patates Salatası


Karlı Trabzon'dan herkese hayırlı günler...
lezzetli ve görüntüsüyle mideye hitap eden patates salatası ve tarifi . Ben tarifi hazırlarken malzemeleri göz kararı kullandım .İsteğe göre artırılıp eksiltilebilir.
Malzemeler
patates
kırmızıpancar
havuç
maydanoz
taze soğan
dereotu
haşlanmış bıldırcın yumurtası
tuz,limon,sıvıyağ ve nar ekşisi
karabiber
Yapılışı
Patatesleri soyup tuzlu suda haşlıyoruz.Pişen patatesleri iyice ezip soğumaya bırakıyoruz.Eşit miktarda 3 parçaya ayırıyoruz.havucu rendeleyip patatesin bir parçasına ekleyip karıştırıyoruz.Diğer patatese taze soğan,dereotu ve maydanozu ince doğrayıp mısır ilave edip karıştırıyoruz.Üçüncü patatese de haşlanmış rendelenmiş kırmızı pancarı karıştırıp her bölünmüş patatese tuz ,limon, sıvıyağ ve nar ekşisi karışımı sos hazırlayıp ilave edip karıştırıyoruz.Yuvarlak borcama streç film serip bu üç karışımı arzuya göre sırayla tabağa yerleştirip biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip,haşlanmış bıldırcın yumurtası ile servise hazırlıyoruz.