26 Ağustos 2010 Perşembe

Nefis Buz gibi Limonata


Sevgili Ayşe ablamın mis gibi limonatası.... bir yapan bir daha yapmak, içen herkes bir daha içmek istiyor...
Ramazan boyunca muhakkak her akşam yaptığım bu lezzetli limonatayı sizlerle paylaşmak istiyorum şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum...
Teşekkürler Ayşe ablacığım....
Malzemeler
5 limon
şeker
su
taze nene yaprakları
Yapılışı
5 limonun kabukları rendelenir ve 3 yemek kaşışı şeker ilave edilerek iyice suyu çıkana kadar ovulur.
rendelenen limonların suları sıkılır ve 3 lt su ilave edilir.limon kabuklarıne 2 su bardağı su ilave edilerek süzgeçten geçirilir.isteğe göre şeker eklenerek karıştırılır dolapta soğutularak içmeye hazır hale getirilir.arzuya göre taze nane yapraklarıyla süslenir....
afiyet olsun.....

Haşhaşlı Revani

İftar tatlıları arasında haşhaşlı revani ilk sırada enfes lezzetli ve şık görüntüsüyle sofraları süsler...denemeniz gereken lezzet...
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mavi haşhaş tohumu
1 su bardağı irmik
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
ÜZERİ İÇİN
1 poşet kremşanti
yarım su bardağı süt ve yeşil toz fıstık
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için gereken malzemeler tencereye koyulur kaynatılır kıvamı oluşunca limon damlatır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
revani için yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla süt, sıvıyağ,irmik,,haşhaş tohumu ,kabartma tozu,vanilin ve un eklenerek karıştırılır ve fırına verilip üstü kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkan sıcak revaniye soğuk şerbet dökülür.kare kesilip çırpılmış kremşanti ve yeşil fıstıkla servise hazır hale getirilir....
afiyet olsun....

13 Ağustos 2010 Cuma

Hayırlı Ramazanlar


Rahmet,bereket ve mağfiret ayı tüm müslümanlara hayırlara vesile olması duasıyla hayırlı ramazanlar diliyorum....
Kıymalı börek önceden yaptığım ama vaktinde yayınlayamadığım börek:))
denemeniz muhakkak tavsiye edilir....
Malzemeler
4 yufka
300gr kıyma
2 yeşil biber
1 bardak doğranmış ıspanak
2 domates
1 çay bardağı ince bulgur
1 bardak süt
tuz,karabiber,kırmızı biber
1 soğan
1 havuç
zeytinyağı
Yapılışı
Tavaya zeytinyağı,ince kıyılmış soğan,ince kıyılmış biber ve kıymayı koyuyoruz..Sonra havuç,ıspanak bulgur,domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.tuz ve baharatlarını ilave edip ocaktan alıyoruz.1 yufkayı tezgaha serip üzerine tereyağı zeytinyağı karışımını sürüyoruz ve bir yufka daha koyup kıymanın yarısını uzunca ortasına koyuyoruz.diğer yufkayada aynı işlemi uyguluyoruz.rulo sarıp yağlı kağıt serili tepsiye koyup yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.fırından çıkarınca dilimleyip servis yapıyoruz...
AFİYET OLSUN.....

3 Ağustos 2010 Salı

Zeytinyağlı Biber Dolması

Herkese hayırlı günler
Günlerimiz yoğun ve sıcak olunca tarif eklemek haliyle gecikiyo :))fırsat bulunca eklemeye devam edicem inşallah...
Annemin nefis biber dolması var sırada çok lezzetli ve pratik ayrıca yaz ayı sıcakları için çok hafif denemeniz şiddetle önerilir:))
Malzemeler
annem dolmanın içini gözkararı hazırladı
dolmalık biber
pirinç
soğan
salça
dereotu
maydanoz
taze nane
pulbiber
zeytinyağı
tuz
Yapılışı
Soğan ince doğranır.bütün malzemeler eklenip karıştırılır.çiğ olan iç çiğ biberlere doldurulur ve çok az su koyularak suyun buharıyla pişmesi sağlanır...
afiyet olsun.........