25 Temmuz 2010 Pazar

Semizotu Salatası


Semizotunu yemeği yanısıra salata olarak tüketmek hem çok lezzetli hem de sağlık bakımından çok faydalı herkese öneririm ....
Malzemeler
1 bağ semizotu
3 kırmızı biber
1 konserve mısır
mayonez
yoğurt
Yapılışı
Semiz otunu sirkeli suda biraz bekletip iyice yıkıyoruz.Saplarıda dahil kalınca doğruyoruz.üzerine ince doğradığımız kırmızı biberi ilave ediyoruz.konserve mısırı ekleyip karıştırıyoruz.Ayrı bir kabın içerisinde yoğurt ve mayonezi karıştırıp semizotuna ekleyip servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN.

16 Temmuz 2010 Cuma

Salı gününün lezzetleri ve biskrem bisküvili yaşpasta



Hayırlı cumalar...Salı günü misafirlerim için hazırladığım tarifler var sırada.İlk tarifim biskrem bisküvili yaşpasta...kuzenim fatma çok lezzetli ve değişik olduğunu söyleyince ben de denedim sizlerinde denemesini tavsiye ederim.....
KEK MALZEMESİ
5 yunurta
11 yemek kaşığı un
11 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ARA KREMA MALZEMESİ
1 poşet kremşanti
1 bardak süt
2 paket biskrem bisküvi
1 bardak ceviz içi
ÜST KREMA MALZEMESİ
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe(ben kullanmadım)
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
yarım poşet kremşanti
keki slatmak için 1,5 su bardağı şekerli süt
KEKİN YAPILIŞI
Kek malzemelerinisırasıyla çırparak yağlı kelepçeli kalıpta pişiriyoruz.Soğuduktan sonra ortadan ikiye bölüyoruz.
ARA KREMANIN HAZIRLANIŞI
Biskrem bisküviyi robatta un haline getiriyoruz.kremşantiyi sütle çırpıpbisküvi ve cevizi ilave edip karıştırıyoruz.
ÜST KREMANIN HAZIRLANIŞI
Süt,şeker,un,nescafeve yumurta sarısını mikserle çırpıpmuhallebi gibi pişiriyoruz.ılındıktan sonra kremşantiyi sütle çırpıp muhallebiye ekliyoruz.10 dk daha çırpıp hazırlıyoruz.
kekin bir yarısını şekerli sütle ıslatıpara kremayı üzerine yayıyoruz.Kekin diğer parçasınıüzerine kapatıp sütle ıslatıp üst kremayla her yanını kaplıyoruz.file fındık, damla çikolata...vs ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN.....

9 Temmuz 2010 Cuma

Patlıcanlı Börek


Arkadaşlar merhabalar ;lezzeti bol,yumuşacık ve bir o kadarda yapımı kolay bir lezzetim:
patlıcanlı börek
MALZEMELER
1 kg patlıcan
4 adet domates
2 soğan
6 tane yufka
tuz karabiber
1 yumurta sarısı
susam ve çörekotu
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulup küp doğranıp tuzlu suda haşlanır.soğan ince kıyılır zeytinyağında pembeleştirilir.üzerine kabukları soyulup küp doğranmış domates eklenir.Biraz kavrulduktan sonra patlıcanlar ve sarımsak eklenir ve tuz karabiber ilavesiyle birazdaha kısık ateşte kavrulur.2 yufka üst üste konulup 8 üçgen parçaya bölünür.Geniş kenarına patlıcanlı harçtan konulup geniş sarılır.yağlı tepsiye dizilir ve yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.üzeri kızarıncaya kadar pişirilir....
Afiyet olsun.

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Çilekli Muffin


Çilekli muffinleri sevgili arkaşım rumma da görmüştüm çok tatlı pembe pembe görüntüleri çok güzel olduğu için tarifi alıp denemek istedim çok beğenildi afiyetle yenildi inşallah sizlerde beğenirsiniz.Herkese hayırlı haftalar dileyerek tarife geçiyorum....(teşekkürler Rummacım)
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket pişirilmemiş çilekli puding
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
un
ÜZERİ İÇİN
hazırlanmış 1 paket çilekli puding
YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Yağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.un kabartma tozu ve çilekli puding eklenir karıştırılır.
Hazırlanan kek karışımı muffin kalıplarına 1 yemek kaşığı kadar koyulur.(kağıt kalıplardan kullanılırsa 2 kalıp iç içe koyulup öyle kullanılır)
Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.soğuyunca üzerine 1 yemek kaşığı puding dökür şekerleme ile süsleyelim (ben damla çikolata kullandım)