21 Haziran 2010 Pazartesi

Sebzeli Bulgur Pilavı


Annem bulgurlu pilavı yapalı aslında hayli zaman oldu ama günlerin yoğun geçmesi nedeniyle yayınlamam biraz zaman aldı...Ellerinin lezzetiyle anne pilavı.....ellerine sağlık canım annem.....
MALZEMELER
4 domates
5 sivri biber
1 kase bulgur
2 kase kaynamış su
zeytinyağı ve tereyağı
2 soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
YAPILIŞI
Soğan ince ince kıyılır ve tereyağı ve zeytinyağı karışımında biraz kavrulur.domates ve biber ince doğranır ve soğana eklenerek kavrulur.üzerine ayıklanmış yıkanmış bulgur ilave edilir.Suyu baharatları ve tuzu eklenerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir ve demlenmeye bırakılır.
AFİYET OLSUN........

16 Haziran 2010 Çarşamba

Sirkeli Kurabiyeler


Hayırlı akşamlar....tariflerime biraz ara vererek yazıyorum bu günlerde ama gayret göstermeye çalışacağım .Kurabiyelerin yapımı kolay ve lezzeti harika muhakkak denemelisiniz...ve tarif geliyor.....
Malzemeler:250 gr tereyağı oda ısısında
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı sirke
3 yemek keşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Yapılışı:bütün malzemeyi karıştırıp yumuşak ele yapışmayan hamur yapıyoruz.merdaneyle açıp kalıplarla kesiyoruz.yumurta sarısı ve susam sürüp fırına veriyoruz.
AFİYET OLSUN...............

11 Haziran 2010 Cuma

Kısır


Hayırlı Cumalar ....misafirlerim için hazırladığım kısır ... lezzetinden emin olduğum tarifimi sizlerle paylaşarak kucak dolusu sevgiler gönderiyorum......
Malzemeler
1 kase kısırlık bulgur
yarım demet maydanoz
1 bağ marul
2 -3 adet salatalık
2-3 adet domates
1 bağ taze soğan
4-5 adet sivri biber
1 demet dereotu
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı biber salçası
kırmızı pulbiber
taze nane+kurunane
1 limon
tuz ve karabiber
bir miktar zeytinyağı
Yapılışı
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerini kaplayana kadar sıcak su ile ıslatıp kapatıp suyunu çekene kadar bekletiyoruz.bütün yeşillikleri yıkayıp ince ince kıyıp hazırlıyoruz.Suyunu çeken bulguru salça ve baharatlarla iyice karıştırıyoruz.sonra yeşillikleri,limonu,tuzu zeytinyağını ekleyip harmanlıyoruz.streç film serili kalıba döküp biraz dolapta bekletip servis tabağına ters çeviriyoruz.
AFİYET OLSUN...

6 Haziran 2010 Pazar

Su Böreği

Su böreği ailemiz tarafından severek yenen lezzetlerimden biri...yapımı uğraş gerektiren ama sonu güzel olan bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim....
Malzemeler
7 yumurta
7 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tutam tuz
aldığı kadar un
İç malzeme
telli peynir
tereyağı
maydanoz
Yapılışı:Gerekli malzemeler karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlanır.10 eşit parçaya bölünür ve oklavayla her tarafı eşit kalınlıkta yufkalar açılır.Temiz bir örtü üzerine serilir ve açılan yufkalar biraz dinlendirilir.Büyükçe tencereye yaklaşık 3 lt su koyulup biraz tuz ilavesiyle kaynatılır.büyük bir kaba soğuk su koyulup tuz eklenir.açılan yufkalar teker teker önce kaynayan suya koyulur ve hamur az haşlanır oradan alınıp soğuk suya koyulup süzülüp yağlı tepsiye serilir.Aynı işlem tüm yufkalara tekrarlanır.İki yufka da bir eritilmiş tereyağı ve peynir maydanoz karışımı bolca serpilir bu işlemde tekrarlanır.Bu işlemler bitince üzeri bıçakla delinir ve tereyağı dökülüp fırına verilir üzeri kızarınca fırından alınır...
AFİYET OLSUN.