29 Nisan 2010 Perşembe

Patates Döşeme

Patates döşeme çok lezzetli ve pratik bir tarif.sizlerinde denemesini tavsiye ederim...sevgilerimle....
Malzemeler:

4_5 patates
2 adet havuç
tuz,karabiber,pulbiber
ğzeri için maydanoz
Yapılışı:Patatesi tuzlu suda haşlayıp iyice eziyoruz.havuçları rendeleyip ezilmiş patatese ilave edip karıştırıyoruz.baharatları ekleyip servis tabağına döşüyoruz.üzerini maydanozla süsleyip soğuk servis yapıyoruz.
AFİYETLE....


21 Nisan 2010 Çarşamba

Köstebek Pasta

İsmi köstebek pasta ama ben bu defa köstebek şekli vermedim.Köstebek şekli vermek için krem şantiyi kaşıkla bolca koyup artan kekleri robota vurup krem şantinin üzerine serpiyoruz.Her iki şekildede yapmak mümkün....Tarif AFİYETLE den...
SEVGİLER.....
Malzemeler
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 fincan su
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti ve hazırlamak için süt
Yapılışı
Kremşantiyi hazırlayıp buzdolabına koyuyoruz.Şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz.Su,kakao,vanilya,kabartma tozu ve unu ekleyip hamuru hazırlayıp fırına veriyoruz.kek soğuyunca su bardağıyla yuvarlak kesip çıkarıyoruz.kremşantiyi krema torbasına koyup kekin üzerini süslüyoruz ve afiyetle yiyoruz......
AFİYET OLSUN.....

15 Nisan 2010 Perşembe

Cevizli Çörekler

Bugün cevizli çöreklerle sizlerleyim.Ceviz sevenler için ideal bir tarif...hemen yapıp fotoğrafladım ve sizlerle paylaşmak istedim.Herkese sevgiler....
Malzemeler
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kuru maya
7 tatlı kaşığı toşeker
1 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı tereyağı(eritilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı su
5,5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
Yapılışı:Tereyağı eritilir ve ılık olması sağlanır.yumurtanın sarısı hariç bütün malzemeler yoğurulup yumuşak hamur elde edilir.Kabarana kadar mayalatılır.Ceviz büyüklüğünda parçalar alınır ve uzun şeritler yapılıp kendi etrafında sarılır.Yağlı tepsiye dizilir.20 dk tepside mayalatılır ve yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..........

13 Nisan 2010 Salı

Tavuk ve Mantarlı Makarna

Güzel bir günle beraber makarna tarifiyle sizlere merhabalar...uzun zaman oldu bu tarifin fotorafını çekeli ama şimdiye nasip oldu.Sevgili Ayşe ablamın tarifi,hazırlayıp bizlere sunduğu için çok teşekkürler.çok beğenerek yenildi ve kısa sürede tüketildi bizler tarafından:)
Ellerine sağlık Ayşe abla sevgilerle.....
Malzemeler:1 paket makarna
tavuk
mantar
çarliston biber
Yapılışı:Makarna tuzlu suda haşlanır.süzülür.Tavuklar ve mantarlar ayrı ayrı haşlanır ve süzülür.Çarliston biber,tavuk.mantar bir miktar zeytin yağıyla sotelenir ve makarnalar eklenir,karıştırılır ve servise hazır hale getirilir.Soğuk servis yapılır.
AFİYET OLSUN.....

9 Nisan 2010 Cuma

Bom Bom

Herkese hayırlı akşamlar...kısa aranın ardından hamdolsun tekrar tarifimle döndüm.Evde çok sevilerek yendi bombom inşallah sizlerde beğenirsiniz.SEVGİLER.
Malzemeler
2 paket pötibör bisküvi
2 dolu yemek kaşığı kakao
125 gr eritilmiş margarin(ben tereyağı kullandım)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 su bardağı fındık veye ceviz içi
1 su bardağından 2 parmak eksik süt
Yapılışı
Bisküviler un haline getirilir ve süt hariç bütün malzemeler karıştırılır.Süt azar azar eklenerek kıvamı tutturulur.Yuvarlak toplar yapılarak hindistan cevizine bulanır ve buzdalabında iki saat beklettikten sonra servis yapılır....
AFİYET OLSUN.....

Not.Süt yerine meyve suyu kullanilabilir.Ayrıca arzuya göre kuru üzüm ve kayısıda ilave edilebilir.

6 Nisan 2010 Salı

Mavi ve renkli çiçekler

Yine bir iğne oyasıyla merhaba.Annemin yapmış olduğu bu oyayı paylaşarak herkese hayırlı akşamlar diliyorum...Sağlık ve Afiyetle....

2 Nisan 2010 Cuma

Süper bir yaşpasta daha.....


Sevgili arkadaşlar bugün o kadar güzel güneş var ki adeta Trabzon'un güzelliğine güzellik kattı:)))Mis gibi bahar kokusu; çiçekler yavaş yavaş açmaya,ağaçlar yeşermeye başladığı güzel Trabzon'umdan herkese hayırlı Cumalar ve kucak dolusu sevgiler.........
Yaşpastamızı sevgili Tubacığım misafirleri için hazırlamıştı bende fotoğrafını çekip yayınlamak istedim...lezzetli bir okadar güzel görüntüsüyle yaşpastamızın tarifi:
Malzemeler
6 yumurta
7 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Yumurta akları ile şekeriyice çırpılır.Sarıları teker teker eklenir.Un,kabartma tozu ve tuz harmanlanıp karışıma eklenir.yağlı kalıba dökülüp fırına verilir.pişince saoğumaya bırakılır.
Krema için:
250ml süt
1 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
3 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Bütün malzemeler soğuk olarak tencereye alınır ve karıştırılarak pişirilir.ocaktan almaya yakın 1 tatlı kaşığıtereyağı eklenip mikserle soğuyuncaya kadar çırpılır.Pandispanya 2'ye bölünür krema içine yayılır,muz dilimleri eklenir diğer pandispanya üzerine kapatılır.Kremşanti hazırlanıp her tarafına yayılarak kaplanır.Şam fıstığı ve kakao ile süslenip servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN....................