23 Şubat 2010 Salı

Fındıklı kurabiye














Malzemeler:25o gram oda ısısında tereyağı
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta( sarısı içine,beyazı üzerine)
1 limon kabuğu rendesi
1-2 damla limon suyu
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için:1 yumurtanın akı
1 miktar dövülmüş fındık
Yapılışı:Hamur yoğurma kabına margarini alıyoruz.Üzerine pudra şekeri,kabartma tozu ve kabartma tozunun üzerine 1-2 damla limon suyu,vanilya,limon rendesi,yumurta sarısı ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamurdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayıp önce yumurta akına sonra dövülmüş fıdığa buluyoruz.yağlı tepsiye diziyoruz.önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.üzeri hafifi kızarınca fırından alıp afiyetle yiyoruz...

Nurcihan tatlısı














Malzemeler:1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş fındık
1 yumurta
yarım paket oda ısısında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 portakal rendesi
yarım çay bardağı su
aldığı kadar un
Şerbeti için:3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1-2 damla limon suyu

Yapılışı:Şerbeti için gerekli malzemeler kaynatılır ve oda ısısında soğutulur.Hamuru için gerekli malzemeler yoğurulur ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir ve fırına verilir.fırından çıkınca ilk sıcaklığı geçene kadar bekletilir ve oda ısısında soğuyan şerbeti üzerine dökülür.hindistan ceviziyle süslenir.
AFİYET OLSUN....

16 Şubat 2010 Salı





İğne oyasını beğenenler için çeşitli elişlerimi sizlerle paylaşmak istedim...


14 Şubat 2010 Pazar

gül bahçesi














Malzemeler:4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:2 su bardağı süt
1.5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tozşeker
Arası için:muz veya çilek
Üzeri için:sade ve böğürtlenli kremşanti
Yapılışı:kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.vanilya kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırıyoruz.yağlanmış yuvarlak kalıba döküp pişiriyoruz.krema için tencereye2 su bardağı sütü alıyoruz.un,nişasta ,tozşeker ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.kaynadıktan 2 dk sonra ocaktan alıyoruz ve soğuma bırakıyoruz.soğuyunca mikserle çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz.
pişen keki soğutup ortadan ikiye bölüyoruz.alt parçayı servis tabağına alıp üzerine kremayı tamamen yayıyoruz.üzerine muz dilimleri veye çilek koyuyoruz.ikinci parçayı üzerine kapatırıyoruz.krem şantileri ayrı kaplarda paket üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.sade krem şantiyle pastanın üzerini kaplıyoruz.böğürtlenli şantiyi krema kalıbına koyup pastanın üzerine küçük güller yapıyoruz .Dolapta bekletiyoruz.
AFİYET OLSUN...

Karalahana sarması














Malzemeler:4 orta baoy soğan
1 küçük kase fırınlı mısır yarması
5 bağ karalahana
1 küçük kase bulgur
1 yemek kaşığı şalça
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı zeytin yağı
arzuya göre iç yağı veya kuyrukyağı
pulbiber,nane,tuz
1 liyre su
Yapılışı:soğanlar ince doğranır.tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur.idamak zevkine göre iç yağı veya kuyrukyağı eklenir.kavrulan soğanlara salça ilave eilir ve karıştırılır.1 litre su ilave edilerek kaynatılır.Sonra yarma,bulgur,pulbiber,tuz konulur ve suyunu çekinceye kadar pişirilir.pişince maydanao ince kıyılarak eklenir ve nane ekleyerek soğumaya bırakılır.Soğuyunca haşlanmış lahanayla sarılır.tencede salça az miktar zeytinyağıyla kavrulur.varsa 1 parça kemikli et ilave edilir (çok lezzetli oluyor)üzerine sarmalar koyulur ve 2 su bardağı kaynamış su ilavesiyle pişirilir.
AFİYET OLSUN....
ELLERİNE SAĞLIK ANNECİĞİM...

Beyaz lahana kavurması














Malzemeler:beyaz lahana turşusu
haşlanmış patates
2 soğan
1 çorba kaşığı salça
bir miktar zeytin yağı
Yapılışı:beyaz lahanaları suyla 1-2 kez yıkıyoruz.Soğanı halka şeklinde doğrayıp zeytin yağında kavuruyoruz.Salçayıda ilave edip içerisine turşuyu ekliyoruz.Haşlanmış patatesi küp küp doğrayıp turşuyla karıştırıyoruz iyice ısınınca yemeğe hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN....

7 Şubat 2010 Pazar

Patates sepetinde maydanoz














Malzemeler:2 havuç
1o adet orta boy patates
tuz,karabiber
yarım çay bardağı zeytin yağı
yarım limon suyu
mayonez
maydanoz
Yapılışı:Patatesi haşla ve ez.üzerine tuz,zeytinyağı,karabiberve limon ve havuç rendesi ekleyip karıştır ve soğumasını bekle.maydanozu ince doğra tabağın içine koy.Üzerine patatesi koy ve iyice bastır.servis tabağına ters çevir.üzerini mayonez ile süsleyin ve servise hazır hale getirin.
AFİYET OLSUN....

Sosisli milföyler


Malzemeler:15 tane milföy hamuru
15 tane sosis
1 yumurta
susam
Yapılışı:milföy hamurlarının üzerine sosis dilimlerini koyup rulo sarıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı tepsiye dizip fırına veriyoruz.kızarınca fırından alıyoruz.
AFİYET OLSUN.
Sosisli milföyler oktay ustanın tarifi...bu aralar sıksık yapıyorum...evdede sevelerek yenilen sosisli milföyleri sizlerle paylaşmak istedim inşallah sizlerde beğenirsiniz...

Havuçlu kurabiye














Malzemeler:2 yumurta
125 gr oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
İçi için:2havuç rendesi
1 çay dövülmüş fındık
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı:havuç rendesini tavaya alıp üzerine şekeri ekleyip suyunu çekene kadar soteliyoruz. sonra fındığı ekleyip ocaktan alıyoruz.Arzuya göre tarçında ekleyebiliriz bu karışıma.
daha sonra karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz.Üzerine margarin ve yoğurt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.sonra sırasıyla;nişasta,pudra şekeri,kabartma tozu ve vanilya koyuyoruzunuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.hamuru merdaneyle açıp yuvarlak bir kase yardımıyla kesiyoruz.İçerisine hazırlamış olduğumuz havuçlu karışımdan koyup poğaça şeklinde kapatıyoruz.yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.fırından çıkınca üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı hazırlayıp serpiyoruz servise hazır hale getiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Havuçlu pasta oktay ustanın tarifi...çok değişik ve lezzetli kurabiyeler...Ben margarin yerine tereyağı kullandım ve sizlere sundum...sevgilerle....
Portakallı irmikli kurabiye sevgili Ayşe abla'mın tarifi...benim için hazırlayıp fotoğraflamış ellerine sağlık çok teşekkürler...

Portakallı irmikli kurabiye














Malzemeler:1 çay bardağı irmik
2 yumurta( 1 tane yumurtanın sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı yoğurt
2 bardak şeker
2 portakal rendesi
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım paket oda ısısında tereyağı
kulak memesi yumuşaklığında olacak kadar un
Yapılışı:Bütün malzemeler yoğrulup kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünda koparılıp yuvarlak yapılır ve yağlı tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış fırına verilir.
AFİYET OLSUN.....

1 Şubat 2010 Pazartesi

Poğaça















Malzemeler:2 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kurumaya
1 tatlı kaşığı şeker
bir miktar tuz
alabildiği kadar un
İçi için:arzuya göre peynir,kıyma veye patates koyulabilir.
Yapılışı:sütü ılık olacak şekilde ısıtp karıştırma kabına alıyoruz.maya,zeytinyağı,tuz ve şeker ekleyip karıştırıyoruz son olarak unu ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğuruyoruz.Kabın üzerine örtüp mayalanmay bırakıyoruz.Yaklaşık 45 dk da mayalanıyor fakat mayalanmadıysa 1 saat kadar bekletebiliriz.mayalalan hamurdan parçalar koparıp içerisine arzu ettiğimiz içten koyuyoruz.(benim poğaçalarım peynirli)tepsiye dizip bir 20 dk daha tepside mayalandırıyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz.Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.Üzeri kızarınca fırından alıyoruz.
AFİYET OLSUN...